Ημερίδα με θέμα :”Η Ανάπτυξη του Πρωτογενή Τομέα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας”, Κερασοχώρι Αγράφων – Ευρυτανίας, 6 Νοεμβρίου 2011

Στο Κερασοχώρι του Δήμου Αγράφων – Ευρυτανίας, σε μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, όπου χρόνια τώρα ασκείται η γεωργική και κτηνοτροφική δραστηριότητα και που εξακολουθεί να αποτελεί την κύρια ενασχόληση των ανθρώπων της, πραγματοποιήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2011 ημερίδα με θέμα:« Η Ανάπτυξη του Πρωτογενή Τομέα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ». Την ημερίδα διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Θεματικός Τομέας Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής – σε συνεργασία με το Δήμο Αγράφων και έλαβε μέρος σε αίθουσα του Γυμνασίου – Λυκείου Κερασοχωρίου.

Πατήστε ΕΔΩ για να κατεβάσετε το Δελτίο Τύπου

Στην ημερίδα έγιναν οι ακόλουθες εισηγήσεις :

1. ” Το « καλάθι » αγροτικών προϊόντων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Ένας συμβολισμός – Μια προοπτική “. Καπελέρης Σταμάτης, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Στερεάς Ελλάδας.

2. ” Η δυναμική των μέτρων αγροτικής πολιτικής στην περιφερειακή ανάπτυξη “.Τσελάς Σταύρος, Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, ο οποίος   παρουσίασε την ομιλία της Γενικής Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κας Μπαζώτη – Μητσιώνη Γεωργία.

3. ” Η προώθηση της ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα μέσα από το « καλάθι » των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας “. Αντώνης Παλαιολόγος – Γεωπόνος, ο οποίος παρουσίασε την ομιλία του Αντιπρόεδρου του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων ( ΟΠΕΚΕΠΕ ), κ. Κορμέντζα Γεωργίου.

4. ” Οι προοπτικές ανάπτυξης της ορεινής – εκτατικής κτηνοτροφίας ” Αντώνης Πανούσης – Κτηνίατρος,  Προϊστάμενος της    Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Εύβοιας

5. ” Stereagro.gr – Ένα ολοκληρωμένο εργαλείο πληροφόρησης, προβολής, προώθησης κι’ εμπορίας για τα αγροδιατροφικά προϊόντα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας “. Διαμαντίδης Νικόλαος, Συνεργάτης Αναπτυξιακής Εύβοιας Α.Ε.

6. ” Η πολιτική του ΕΛΓΑ στην ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και των σχετικών αποζημιώσεων “. Κουρουνάκου Γεωργία, Γεωπόνος – Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του ΕΛ.Γ.Α. Λαμίας
                   

7.1. Πρόσκληση
7.2. Πρόγραμμα
7.3. Αφίσα
       

Θεματικές αναφορές στην ημερίδα Κερασοχωρίου Αγράφων ( 6.11.2011 )

8. Η δυναμική των μέτρων αγροτικής πολιτικής στην περιφερειακή ανάπτυξη – ΚΓΠ & Αγροτική Ανάπτυξη μετά το 2013
9. Η προώθηση της ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα μέσα από το « καλάθι » των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας.
10. Παρουσίαση των νομοθετικών προτάσεων για την ΚΓΠ μετά το 2013.
11. Στρατηγική Ανάπτυξης Πρωτογενή Τομέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
12. Προτάσεις της Νέας Κοινής Γεωργικής Πολιτικής.    
13. Σχέδιο Έκθεσης της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ΚΓΠ μετά το 2013.
14. Μετάφραση της εισήγησης του Επιτρόπου Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ντάτσιαν Τσιόλιος για την ΚΓΠ ( από προβολή σχετικού βίντεο ).
15. Οδηγός Επιχειρηματικότητας Νέων Κτηνοτρόφων.
16. Αιγο- Προβατοτροφία : Βασική παραγωγική δραστηριότητα για την αειφόρο ανάπτυξη του αγροτικού χώρου.
17. Ο ρόλος της κτηνοτροφίας στην ολοκληρωμένη αγροτική ανάπτυξη.
18. Ανάπτυξη Τομέα Αιγοπροβατοτροφίας.

 

{gallery slider=boxplus.transition animation=3000}files/2012/deltia/PER_20111106_01{/gallery}