Τι είναι το RSS – Τα RSS Feeds του διαδικτυακού τόπου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Η Επίσημη Ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας διαθέτει την τεχνολογία RSS. Δείτε παρακάτω τις διαθέσιμες κατηγορίες (RSS FEEDS):

Επιπλέον οι δημοσιεύσεις στις εφαρμογές WEB 2.0 που συνοδεύουν τον διαδικτυακό μας τόπο (π.χ. social networks, Twitter)  γίνονται με αυτόματο τρόπο από τις παραπάνω κατηγορίες με την χρήση της τεχνολογίας RSS και κατάλληλων free εφαρμογών του διαδικτύου.


ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΟΕΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ:

Τι είναι το RSS

Η τεχνολογία RSS (Really Simple Syndication) αποτελεί έναν απλό τρόπο για την αποστολή πληροφοριών από μια ιστοσελίδα, χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να μπαίνει στη διαδικασία συχνών επισκέψεων και αναζήτησης των πληροφοριών αυτών από το site. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δηλώσει στο πρόγραμμα RSS -ή στην online υπηρεσία RSS- τι ακριβώς επιθυμεί να εντοπίσει στο Διαδίκτυο, και αυτομάτως αποστέλλονται οι νέες πληροφορίες στον υπολογιστή του.

Πιο συγκεκριμένα, το RSS είναι ένα format ανταλλαγής περιεχομένου βασισμένο στη γλώσσα XML. Κάθε κανάλι RSS αποτελείται από μία λίστα στοιχείων που περιέχουν έναν τίτλο καθώς και το σύνδεσμο προς την αντίστοιχη ιστοσελίδα.

Πως χρησιμοποιείται

Τα προγράμματα ανάγνωσης ειδήσεων είναι αυτόνομες εφαρμογές, οι οποίες ανακτούν και εμφανίζουν τα περιεχόμενα των καναλιών τροφοδοσίας RSS (RSS feeds) που έχετε επιλέξει. Προκειμένου να προσθέσετε κάποια κατηγορία στο πρόγραμμα ανάγνωσης ειδήσεων που χρησιμοποιείτε, κάνετε δεξί κλικ σε κάποια από τις κατηγορίες που υπάρχουν στο γκρι πλαίσιο και επιλέγετε “Αντιγραφή συντόμευσης” (Copy shortcut), και τέλος κάνετε Επικόλληση (Paste) της συντόμευσης στο πεδίο διευθύνσεων του προγράμματος.

Ενδεικτικά προγράμματα ανάγνωσης RSS

Ενδεικτικά προγραμματα ανάγνωσης και χαρακτηριστικά τους μπορείτε να δείτε στην σελίδα της wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_feed_aggregators#General

Σχολιάστε