Δήμος Ιστιαίας Αιδηψού

ΔΗΜΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ
Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού είναι δήμος της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αιδηψού, Αρτεμισίου και Ιστιαίας, Ωρεών και της Κοινότητας Λιχάδος. Η έκταση του νέου Δήμου είναι 499,3 τ.χλμ και ο πληθυσμός του 22.722 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του δήμου ορίστηκε η Ιστιαία. Τα όρια του δήμου αντιστοιχούν στα όρια της παλαιότερης Επαρχίας Ιστιαίας η οποία είχε καταργηθεί το 1999 με την εφαρμογή του Σχεδίου Καποδίστριας. Στα νότια, ο δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού συνορεύει με τον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.
Ολόκληρη η περιοχή χαρακτηρίζεται από μια λαμπρή ιστορία και παρακαταθήκες μεγάλων πολιτισμών. Ωρεός, Ιστιαία, Αιδηψός,Αρτεμίσιο,κ.α είναι ονομασίες αρχαίων πόλεων, που ανέπτυξαν μεγάλη πολιτισμική δραστηριότητα σε όλες τις ιστορικές περιόδους, καθώς και περιοχών συνδεδεμένων πότε με τη μυθολογία και πότε με καθοριστικές στιγμές της ιστορίας του ελληνισμού.
Αυτό που κάνει το Βόρειο κομμάτι της Εύβοιας να ξεχωρίζει από τις άλλες τουριστικές περιοχές της Ελλάδας, είναι ο ιδανικός συνδυασμός του καταπράσινου δασώδους ορεινού περιβάλλοντος με τις ανυπέρβλητες σε ομορφιά ακτές, που το περιβάλλουν.

Σχολιάστε