Δήμος Ερέτριας

ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ
Είναι δήμος της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αμαρυνθίων και Ερέτριας. Ο πληθυσμός του δήμου είναι 13.325 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2001.

Ο Δήμος Ερέτριας, αποτελεί ένα γλυκό και απαλό τοπίο στη μέση του Ευβοϊκού κόλπου. Μια όμορφη γωνιά της Ελλάδας, ένα θαυμάσιο τουριστικό θέρετρο με άριστη ρυμοτομία, με υπέροχα καταλύματα και γευστική τοπική κουζίνα. Μια μικρή γωνιά της Γης, αγκαλιασμένη από θάλασσα και επιβλητικά βουνά, ζωγραφισμένη με αρχαία χρώματα, με ιστορία, αλλά κυρίως με ανθρώπους που τιμούν τη φιλοξενία.
Έδρα του δήμου είναι η Ερέτρια. Πρόκειται για μια πόλη Μουσείο, στην οποία ο επισκέπτης από την μια μεριά βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την ιστορία κι από την άλλη έχει την ευκαιρία να ηρεμήσει απολαμβάνοντας τη θάλασσα του Ευβοϊκού. Το σύγχρονο λιμάνι της πόλης, η ιδιόμορφη και γραφική χερσόνησος, που είναι γνωστή σαν Νησί των Ονείρων σε συνδυασμό με τη γενικότερη τουριστική υποδομή, καθιστούν την Ερέτρια ιδανικό θέρετρο για τις διακοπές Ελλήνων και ξένων επισκεπτών της Εύβοιας.

Εδώ βρίσκονται συγκεντρωμένες μερικές από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες της Εύβοιας, που κάθε χρόνο φιλοξενούν, εκτός από Έλληνες και μεγάλο αριθμό ξένων τουριστών, οι οποίοι έρχονται στην περιοχή να εντρυφήσουν την ομορφιά και την ιστορία της.
Η Ερέτρια, αυτό το λαμπρό μνημείο του ελληνικού πολιτισμικού παρελθόντος, αποτελεί σήμερα, μέσω του πορθμείου της, τη δεύτερη μετά τη Χαλκίδα είσοδο προς την Ανατολική και Νότια Εύβοια. Το πορθμείο της Ερέτριας έχει πυκνότατη καθημερινή ανταπόκριση με τον Ωρωπό, καθ όλη τη διάρκεια του έτους.

Σχολιάστε