Ημερίδα με θέμα: «Ανάπτυξη του Πρωτογενή Τομέα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας», Δομοκός, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Η « Ανάπτυξη του Πρωτογενή Τομέα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας» ήταν το αντικείμενο της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Δομοκό Φθιώτιδας στις 28 Σεπτεμβρίου 2011, σε μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, όπου η  γεωργοκτηνοτροφικ δραστηριότητα αποτελούσε και εξακολουθεί να αποτελεί την κύρια ενασχόληση των ανθρώπων της.
Την ημερίδα διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Θεματικός Τομέας Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής –  σε συνεργασία με το Δήμο Δομοκού και έλαβε μέρος στην κατάμεστη αίθουσα  του Δημοτικού Θεάτρου.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το Δελτίο Τύπου 

{gallery slider=boxplus.transition animation=3000}files/2012/deltia/PER_20110929_07{/gallery}

Στην ημερίδα έγιναν οι ακόλουθες εισηγήσεις :

1. “Το « καλάθι » αγροτικών προϊόντων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Ένας συμβολισμός – Μια προοπτική”. Καπελέρης Σταμάτης, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Στερεάς Ελλάδας.  

 2.  “Η δυναμική των μέτρων αγροτικής πολιτικής στην περιφερειακή ανάπτυξη”. Μπαζώτη – Μητσιώνη Γεωργία, Γενική Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
                     
 3.  “Η πολιτική του ΕΛΓΑ στην ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και των σχετικών αποζημιώσεων”.Σαρρής Θεόδωρος, Πρόεδρος ΕΛ.Γ.Α.
 
 4. “Η προώθηση της ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα μέσα από το « καλάθι » των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας” Κορμέντζας Γεώργιος, Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων ( ΟΠΕΚΕΠΕ ).    
     
 5. “Stereagro.gr – Ένα ολοκληρωμένο εργαλείο πληροφόρησης, προβολής, προώθησης κι’ εμπορίας για τα αγροδιατροφικά προϊόντα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας”. Διαμαντίδης Νικόλαος, Συνεργάτης Αναπτυξιακής Εύβοιας Α.Ε.                     

  6.1  Πρόσκληση
  6.2  Πρόγραμμα
  6.3  Αφίσα

Θεματικές αναφορές στην ημερίδα Δομοκού ( 28.9.2011 )

 7. Εισήγηση Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.
 8. Σχέδιο Έκθεσης της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ΚΓΠ μετά το 2013.