Ολοκλήρωση αποχετευτικού δικτύου

Την ένταξη, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», του έργου ολοκλήρωσης του αποχετευτικού δικτύου Κίρρας και της αναβάθμιση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων της Ιτέας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Το έργο, συνολικής δαπάνης 2.405.757,66 ευρώ, εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου της Περιφέρειας για τα έργα προστασίας του περιβάλλοντος και διαμόρφωσης σύγχρονων συνθηκών υγιεινής για τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας.

Με το συγκεκριμένο έργο ολοκληρώνεται το αποχετευτικό δίκτυο της Κίρρας και αναβαθμίζονται αλλά και επεκτείνονται οι εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων της Ιτέας για την εξυπηρέτηση 12.000 κατοίκων.

«Έχουμε κληθεί να κλείσουμε «τρύπες» που έπρεπε να έχουν κλείσει σε όλη την Ελλάδα εδώ και δεκαετίες. Γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια να εξασφαλίζουμε συνεχώς χρήματα για να δημιουργήσουμε καλές συνθήκες για την υγιεινή και την υγεία των πολιτών. Στην Κίρρα και την Ιτέα λύνουμε ένα σημαντικό πρόβλημα και το ίδιο θα κάνουμε σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα βάζοντας σε τάξη όλες τις περιβαλλοντικές εκκρεμότητες που έχουμε» τόνισε στις δηλώσεις που έκανε μετά την υπογραφή ένταξης του έργου ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – έργο Κίρρα