ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ // Σύσκεψη με τη Διοίκηση της Υ.Π.Α. για την αναβάθμιση του Κρατικού Αερολιμένα Σκύρου
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2025 στα γραφεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, με αντικείμενο την αναβάθμιση του Κρατικού Αερολιμένα Σκύρου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Δήμαρχος Σκύρου κ. Κυριάκος Αντωνόπουλος, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας & Σκύρου κα. Άννα Κουτσούπη, ο Διοικητής της Υ.Π.Α. κ. Γιώργος Σαουνάτσος, , ο Υποδιοικητής Αεροναυτιλίας κ. Γεώργιος Βαγενάς και ο Υποδιοικητής Αερολιμένων κ. Αλέξανδρος Καρύδης.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, επιβεβαιώθηκε η θετική διάθεση όλων των μερών για στενή συνεργασία με στόχο την αναβάθμιση και διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Κρατικού Αερολιμένα Σκύρου, προς όφελος των κατοίκων του νησιού και των χιλιάδων επισκεπτών ετησίως.
Ειδικότερα συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα που αφορούν,
- στην ανάγκη ανακαίνισης των κτιριακών εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού εξυπηρέτησης των επιβατών του αερολιμένα, η οποία έχει δρομολογηθεί από την Υ.Π.Α. για το 2026
- στην ανάγκη αναβάθμισης του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, των συστημάτων ενόργανης προσγείωσης (ILS) και των υποδομών του αεροδρομίου, για τα οποία ήδη έχει ληφθεί μέριμνα από την Υ.Π.Α. και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
- στην πρόθεση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να ωριμάσει μελετητικά το έργο κατασκευής νέας οδικής αρτηρίας ανατολικά του αερολιμένα, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, για λόγους εθνικής ασφάλειας.
- στην ανάπτυξη δράσεων εξωστρέφειας με στόχο την προσέλκυση εταιρειών αερομεταφορών και τουριστικών πρακτόρων, που θα καταστίσουν τόσο τον Κρατικό Αερολιμένα Σκύρου, όσο και το τουριστικό προϊόν της Σκύρου εν συνόλω, ως ένα φιλικό, σύγχρονο και ελκυστικό προορισμό για τη διεθνή και εγχώρια αγορά.
Συμφωνήθηκε η χρησιμότητα της στενής συνεργασίας μεταξύ Υ.Π.Α. και Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την παρακολούθηση και εξέλιξη των παραπάνω σημαντικών παρεμβάσεων, και υπήρξε συνεννόηση για προγραμματισμό κοινής επίσκεψης στον Αερολιμένα προκειμένου να επιβεβαιωθούν οι ανάγκες και οι προοπτικές της σημαντικής αυτής υποδομής για το νησί της Σκύρου και των κατοίκων της.
Συνημμένα αρχεία:


