Δελτίο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας Ηλία Κ. Σανίδα για την παραχώρηση Πυροσβεστικού Συγκροτήματος στον ΟΦΥΠΕΚΑ

Η Π.Ε. Φθιώτιδας σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και άλλες υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προέβησαν στη προμήθεια ενός πυροσβεστικού συγκροτήματος με σκοπό την παραχώρηση του στον ΟΦΥΠΕΚΑ (Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας), για την υποστήριξη του έργου των πυροσβεστικών δυνάμεων στην αντιμετώπιση συμβάντων στον Εθνικό Δρυμό Παρνασσού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Ηλίας Κ. Σανίδας, ανέφερε: «Ως Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προμηθευτήκαμε ένα πυροσβεστικό συγκρότημα, το οποίο περιλαμβάνει δεξαμενή 800 λίτρων, πυροσβεστική αντλία, σωλήνες υψηλής πίεσης, καθώς επίσης και πρόσθετο εξοπλισμό.

Ο εξοπλισμός αυτός παραχωρήθηκε στον ΟΦΥΠΕΚΑ, που εδρεύει στην Αμφίκλεια του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας.

Το πυροσβεστικό συγκρότημα εγκαταστάθηκε σε όχημα του Οργανισμού, ενισχύοντας τις περιπολίες στον Εθνικό Δρυμό Παρνασσού για την αντιμετώπιση συμβάντων. Πρόκειται για το τρίτο συγκρότημα που παραχωρείται σε ανάλογους φορείς.

Αυτές οι δράσεις συνεχίζονται στο πλαίσιο υποστήριξης των φορέων που συνεργάζονται με το Πυροσβεστικό Σώμα για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών».

 

Συνημμένα αρχεία: