ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ // ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Χρηματοδότηση 4.942.465 ευρώ για Βρεφικούς – Παιδικούς Σταθμούς Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και ΚΔΑΠ ΑμεΑ

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων έργων (πράξεων) στη δράση: «4.2.11.19 – Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για τη πρόσβασή παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης».

Αντικείμενο της δράσης αποτελεί:

  • Η παροχή θέσεων φροντίδας παιδιών βρεφικής και προσχολικής ηλικίας έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, σε Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς.
  • Η παροχή θέσεων φροντίδας παιδιών από 8 μηνών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση και παιδιών με αναπηρία από 2,5 ετών έως 6,5 ετών, σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας.
  • Η παροχή θέσεων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών σχολικής ηλικίας από 5 έως 12 ετών και παιδιών της ίδιας ηλικίας με ελαφράς μορφής κινητικές ή αισθητηριακές αναπηρίες, σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ. Α.Π.).
  • Η παροχή θέσεων φροντίδας παιδιών, εφήβων και ατόμων με κάθε είδους κινητική, νοητική, αναπτυξιακή ή αισθητηριακή αναπηρία, σε Κ.Δ.Α.Π. Α.μεΑ.

Η υλοποίηση της δράσης είναι ετήσια και η συγκεκριμένη πρόσκληση αφορά το σχολικό έτος 2024-2025 με διάρκεια από 01.09.2024 έως 31.07.2025. Ο επιλέξιμος συγχρηματοδοτούμενος προϋπολογισμός, για την Στερεά Ελλάδα, ανέρχεται σε 4.942.465 ευρώ, εκ των οποίων:

  • 158.151 ευρώ για voucher σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς καθώς και βρεφονηπιακούς σταθμούς ολοκληρωμένης φροντίδας.
  • 784.314 ευρώ για voucher σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία.

Μετά την υπογραφή της πρόσκλησης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ξεκινούμε εγκαίρως και πάλι τις διαδικασίες για το ερχόμενο σχολικό έτος και δίνουμε ξανά προτεραιότητα στις ανάγκες εργαζόμενων γονέων ή κηδεμόνων με χαμηλά εισοδήματα, όπως και στις οικογένειες που αναθρέφουν παιδιά με αναπηρίες. Εξασφαλίζουμε συνολική χρηματοδότηση 4.942.465 ευρώ για τη φροντίδα παιδιών προσχολικής ηλικίας σε Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, όπως επίσης και για τη δημιουργική απασχόληση παιδιών από 5 έως 12 ετών με ελαφράς μορφής κινητικές ή αισθητηριακές αναπηρίες, σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ. Α.Π.). Προβλέπεται ακόμη η φροντίδα παιδιών, εφήβων και ατόμων με κάθε είδους κινητική, νοητική, αναπτυξιακή ή αισθητηριακή αναπηρία, σε Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ. Στόχος μας να καλύψουμε τις ανάγκες όσο το δυνατόν περισσότερων οικογενειών».

 

Συνημμένα αρχεία: