ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ // ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: 2η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας

Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας για τη λογοδοσία της Περιφερειακής Αρχής πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024, δια ζώσης στην αίθουσα συνεδριάσεων «Λάμπρου Παπαδήμα» (Αινιάνων 6-8, Λαμία) και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη, ενώ μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο YouTube.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα ακόλουθα θέματα:

Ø Η πορεία έργων και δράσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό να σταχυολογεί και να αναφέρει κομβικά έργα, ανά κλάδο και Περιφερειακή Ενότητα, όπως:

· Τα έργα οδικής ασφάλειας στην Αράχωβα, την Πλατάνα Κύμης, τα Ήλια Αιδηψού και στο οδικό τμήμα Καρπενήσι – Προυσσός – Ασπρόπυργος.

· Τα αλιευτικά καταφύγια Αχλαδίου, Γλύφας που ολοκληρώνονται και της Λιχάδας, το οποίο ξεκινά.

· Το φράγμα Δομοκού.

· Ο δρόμος Βαρβαριάδα – Άγραφα που ολοκληρώνεται, όπως και το Τρίγκειο – Μπάλειο – Γραμματικοπούλειο Θεραπευτήριο Ιτέας, το σύστημα τηλεμετρίας που εγκαθίσταται στο αρδευτικό δίκτυο Κωπαΐδας, το Κολυμβητήριο Λαμίας που θα περαιωθεί με επιπλέον χρηματοδότηση 3,8 εκατ. ευρώ και το οδικό έργο Ραπταίοι – Νέα Στύρα – Στύρα, το οποίο έχει ήδη κατασκευαστεί σε ποσοστό άνω του 50%.

Ø Ζητήματα σχολικής στέγης και οι δυνατότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να παρέμβει, όπως στην περίπτωση του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας. Η Περιφέρεια έδωσε λύση, αναλαμβάνοντας τη χρηματοδότηση του έργου, αρχικού προϋπολογισμού 1.344.160 ευρώ, και μεριμνά για την ορθή υλοποίησή του.

Ø Ανάγκες σε προσωπικό και μέσα πολιτικής προστασίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Συνημμένα αρχεία: