480.000ευρώ για τους δρόμους της Φωκίδας

Ξεκινούν οι παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού στο οδικό δίκτυο της Φωκίδας. Τα έργα, προϋπολογισμού 480.000 ευρώ, αφορούν τόσο στην αποκατάσταση και τη βελτίωση τμημάτων της Νέας Εθνικής Οδού Ιτέας – Αντιρρίου όσο και στην Παλαιά Εθνική Οδό, από την Άμφισσα έως το Φράγμα Μόρνου – προς  Ευπάλιο.

 

Συγκεκριμένα, επί της Νέας Εθνικής Οδού, προβλέπονται ασφαλτικές εργασίες, τοποθέτηση σήμανσης, έργα πρασίνου, βελτίωση του οδοστρώματος αλλά και επέκταση τοιχίων. Επί της Παλαιάς Εθνικής οδού προβλέπονται παρεμβάσεις αποκατάστασης της ασφάλειας του οδοστρώματος και επισκευής φθορών του.

 

Στην αναγκαιότητα άμεσης εκτέλεσης των έργων αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. «Από τη μία πλευρά έχουμε να κάνουμε με την αντιμετώπιση προβλημάτων σε έναν δρόμο που αποτελεί αρτηρία σύνδεσης της Φωκίδας με την Αιτωλοακαρνανία και από την άλλη να δημιουργήσουμε συνθήκες ασφάλειας για όλους τους οδηγούς που χρησιμοποιούν τη Νέα Εθνική Οδό. Προχωρούμε γρήγορα στην υλοποίηση αυτών των δύο έργων με στόχο να αλλάξει η εικόνα σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Φωκίδας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «Με τέτοιες παρεμβάσεις, ακόμη και σε περίοδο οικονομικού πνιγμού, προσπαθούμε να βλέπουμε μπροστά και να εκσυγχρονίζουμε τους δρόμους μας».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ