Τρεις νέες συμφωνίες για τον Ασωπό

Σύμφωνο Επιμελητήριο Βοιωτίας2

Σύνδεσμος Βιομηχάνων

Στην υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας για την ανάπτυξη και την υλοποίηση του επιχειρηματικού πάρκου εξυγίανσης Οινοφύτων προχώρησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, με τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων Στερεάς Ελλάδας, το Επιμελητήριο Βοιωτίας και τον Δήμο Τανάγρας.

Το σύμφωνο με κάθε έναν από τους προαναφερόμενους φορείς, προβλέπει τη στήριξη της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας για τη δημιουργία του επιχειρηματικού πάρκου στα Οινόφυτα, που αποτελεί μέρος του σχεδίου για την εξυγίανση του Ασωπού, την προστασία των κατοίκων και την ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής, με κοινές δράσεις και παρεμβάσεις από όλες τις πλευρές.

Για τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων Στερεάς Ελλάδας, το σύμφωνο συνεργασίας με την Περιφέρεια υπέγραψε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Νικόλαος Κουδούνης, για το Επιμελητήριο Βοιωτίας ο πρόεδρός του Παναγιώτης Αγνιάδης και για τον Δήμο Τανάγρας ο δήμαρχος της περιοχής Βασίλης Περγάλιας.

Οι συμφωνίες αυτές προστίθενται στο σύνολο του «μετώπου δράσεων» που δημιουργεί η Περιφέρεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούνται από την μόλυνση του Ασωπού αλλά και την εξυγίανσή του. Πρόσφατα άλλωστε, ο Κώστας Μπακογιάννης υπέγραψε προγραμματική σύμβαση τόσο με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο για την δημιουργία του Παρατηρητηρίου Υγείας όσο και με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» για την δημιουργία του Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος.

Το σχέδιο των ριζικών παρεμβάσεων και των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μετά και την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης για τον Ασωπό, ανέπτυξε ο Κώστας Μπακογιάννης στην τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχάνων Στερεάς Ελλάδας στην οποία κλήθηκε ως κεντρικός ομιλητής.

Σύμφωνο Τανάγρα

Σύνδεσμος Βιομηχάνων2

 

ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ-Σύμφωνα-Ασωπός

Σχολιάστε