Είπαν “Ναι” στo Κέντρο Υποστήριξης οι επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λαμία, 15Μαρτίου 2016

Είπαν “Ναι” στo Κέντρο Υποστήριξης οι επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας
Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος δημόσιας διαβούλευσης στην οποία τέθηκε η πρωτοβουλία της Περιφέρειας για την δημιουργία του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας. Στις πέντε ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν στην Χαλκίδα, τη Λιβαδειά, το Καρπενήσι, την Άμφισσα και την Λαμία συμμετείχαν περισσότεροι από 320 εκπρόσωποι επίσημων φορέων και δεκάδες επιχειρηματίες.
Κατά την διάρκεια της διαβούλευσης κατατέθηκαν οι προτάσεις για το πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου,ενώ η συντριπτική πλειονότητα των συμμετεχόντων δήλωσε ότι θα κάνει χρήση των υπηρεσιών του, οι οποίες έχουν να κάνουν με:
• την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης τόσο σε νέους επιχειρηματίες όσο και σε ήδη υφιστάμενες επιχειρήσεις
• τηνενίσχυση της εξωστρέφειας τους
• τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους
• την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τους
• την καινοτομία
image                                                        image001

 

Οι προτάσεις αυτές θα αποτελέσουν τη βάση για τον τρόπο και τη μορφή που θα λειτουργήσει το Κέντρο που αναμένεται να είναι έτοιμα έως το τέλος του Ιουνίου.
Με αφορμή την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου διαβούλευσης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Η μαζική συμμετοχή των εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου δείχνει ότι είναι άμεση η ανάγκη δημιουργίας αυτού του κέντρου που θα στηρίζει τον έμπορο και τον επιχειρηματία, όχι μόνο για να επιβιώσει σε αυτές τις οικονομικές συνθήκες αλλά και να αναπτυχθεί. Αυτό το εγχείρημα θα πετύχει, γιατί μιλήσαμε με τους επιχειρηματίες και ακούσαμε τις πραγματικές τους ανάγκες. Σε λίγο καιρό που τα Κέντρο θα είναι έτοιμο, θα αποδείξουμε, για ακόμη μία φορά, ότι η συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα μπορεί να φέρει πρόοδο και ανάπτυξη για όλους».

Οκτώ απλές ερωτήσεις και απαντήσεις για την πρωτοβουλία της δημιουργίας Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Σχολιάστε