Ημερίδα με θέμα : “Η Ανάπτυξη του Πρωτογενή Τομέα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας”, Ορχομενός 17 Οκτωβρίου 2011

Η «Ανάπτυξη του Πρωτογενή Τομέα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας» ήταν το αντικείμενο της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στον Ορχομενό Βοιωτίας, στις 17 Οκτωβρίου 2011, στο  πιο κεντροβαρές σημείο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,  στο κέντρο της Κωπαϊδας ,  σε μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, όπου χρόνια τώρα ασκείται συστηματικά η γεωργική δραστηριότητα και που εξακολουθεί να αποτελεί την κύρια ενασχόληση των ανθρώπων της.
Την ημερίδα διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Θεματικός Τομέας Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής –  σε συνεργασία με το Δήμο Ορχομενού και έλαβε μέρος στην κατάμεστη αίθουσα  του Συνεδριακού Κέντρου στα Πέτρινα ( πρώην κτίρια Οργανισμού Κωπαϊδας ).

Πατήστε ΕΔΩ για να κατεβάσετε το σχετικό αρχείο

Στην ημερίδα έγιναν οι ακόλουθες εισηγήσεις :

1. “Το « καλάθι » αγροτικών προϊόντων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Ένας συμβολισμός – Μια προοπτική”. Καπελέρης  Σταμάτης, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Στερεάς Ελλάδας.

2. “Η δυναμική των μέτρων αγροτικής πολιτικής στην περιφερειακή ανάπτυξη”. Μπαζώτη – Μητσιώνη Γεωργία, Γενική Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

3. “Η προώθηση της ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα μέσα από το « καλάθι » των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας”. Κορμέντζας Γεώργιος, Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων ( ΟΠΕΚΕΠΕ ).

4. “Η εφαρμογή του προγράμματος « Αλέξανδρος Μπαλτατζής » – Εργαλείο ανάπτυξης πρωτογενούς τομέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας”. Μπανταβάς Ηλίας, Στέλεχος Διοικητικού Τομέα Κοινοτικών Πόρων του ΥπΑΑΤ

5. “Η πολιτική του ΕΛΓΑ στην ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και των σχετικών αποζημιώσεων”. Κουρουνάκου Γεωργία, Γεωπόνος – Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του ΕΛ.Γ.Α. Λαμίας
                
6. “Stereagro.gr – Ένα ολοκληρωμένο εργαλείο πληροφόρησης, προβολής, προώθησης κι’ εμπορίας για τα αγροδιατροφικά προϊόντα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας”. Διαμαντίδης Νικόλαος, Συνεργάτης Αναπτυξιακής Εύβοιας Α.Ε.                     

7.1 Πρόσκληση
7.2 Πρόγραμμα
       
Θεματικές αναφορές στην ημερίδα Ορχομενού ( 17.10.2011 )

8. Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.
9. Σχέδιο Έκθεσης της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ΚΓΠ μετά το 2013.
10. Παρουσίαση των νομοθετικών προτάσεων για την ΚΓΠ μετά το 2013.
11. Στρατηγική Ανάπτυξης Πρωτογενή Τομέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
12. Προτάσεις της Νέας Κοινής Γεωργικής Πολιτικής.
13. Μετάφραση της εισήγησης του Επιτρόπου Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ντάτσιαν Τσιόλιος για την ΚΓΠ ( από προβολή σχετικού βίντεο ).

 

{gallery slider=boxplus.transition animation=3000}files/2012/deltia/PER_20111018_01{/gallery}