Εορτασμοί για τον Όσιο Ιωάννη Ρώσσο στο Προκόπιο Ευβοίας

Tην δυνατότητα στους όπου γης ορθοδόξους να παρακολουθήσουν τις λατρευτικές συνάξεις επί τη μνήμη του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου θα δώσει εφέτος η Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση.

Σε συνεχή ροή από το Προκόπιο Ευβοίας, όπου φυλάσσεται το ιερό σκήνωμα του μεγάλου αγίου στις 26 και 27 Μαΐου θα μεταδοθούν οι κυριότερες ιερές ακολουθίες. Οι μεταδόσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω της κεντρικής σελίδας της Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Τηλεόρασης www.orthodoxtv.gr και είναι διαθέσιμες για ελεύθερη αναμετάδοση.

Οι μεταδόσεις θα ξεκινήσουν την παραμονή της εορτής Τετάρτη 26 Μαΐου στις 19:00 με τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό που θα τελεσθεί χοροστατούντος του οικείου ποιμενάρχου, Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου.

 

 

Το ίδιο βράδυ στις 22:00 θα ξεκινήσει η μετάδοση της αγρυπνίας που θα τελέσει ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος.

 

 

Οι μεταδόσεις θα ολοκληρωθούν με την κορύφωση των λατρευτικών εκδηλώσεων την κυριώνυμο ημέρα, Πέμπτη 27 Μαίου στις 07:45, οπότε θα ξεκινήσει η μετάδοση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας που θα τελέσει ο Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος.

 

 

Β’ Μέρος