Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας Περιφέρειας και «Δημόκριτου»

image001

Το πρωτόκολλο συνεργασίας με το Κέντρο Ερευνών Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης. Η συνεργασία, που έχει ως στόχο την υποστήριξη υποτροφιών, μέσω του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για νέους ερευνητές σε Βιομηχανίες της Στερεάς Ελλάδας, επικυρώθηκε σήμερα με την υπογραφή του πλαισίου δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών.

Το πρωτόκολλο προβλέπει:

  1. Τη συμβολή στη διάχυση της καινοτομίας στην Περιφερειακή Διοίκηση
  2. Την ενίσχυση του τομέα Έρευνας και Τεχνολογίας και προώθηση της καινοτομίας στη τοπική βιομηχανία
  3. Την ισχυροποίηση του ερευνητικού έργου και των ερευνητικών προϊόντων
  4. Την ανάπτυξη ευρύτερων τεχνολογικών και ερευνητικών ανταλλαγών
  5. Την ανάπτυξη και μεταφορά υψηλού επιπέδου τεχνογνωσίας προς τον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα.
  6. Την ενίσχυση της Περιφερειακής Στρατηγικής για την Έρευνα και τη Καινοτομία, μέσω της στήριξης της έξυπνης επιχειρηματικότητας
  7. Την δικτύωση του επιχειρηματικού οικοσυστήματος με καταξιωμένα κέντρα επιστημονικής αριστείας

Μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε: «Η υπογραφή αυτής της συμφωνίας δεν κάνει τίποτε άλλο από το να επισημοποιεί την πρόθεση και το σχέδιό μας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της έρευνας, αλλά και τη στήριξη σε νέους ανθρώπους και νέες ιδέες. Είναι θετικό σε αυτή τη πορεία να βρίσκεις συμμάχους και ανθρώπους με την ίδια θέληση. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ο «Δημόκριτος» έχουν αποδείξει, και συνεχίζουν να το κάνουν, ότι όταν στηρίζεις την δημιουργία και την πρόοδο, υπάρχει ελπίδα και πεδίο για να αλλάξουμε πράγματα».

 

ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ-Συνεργασία Περιφέρειας και Δημόκριτου