Τα προϊόντα της Στερεάς Ελλάδας στο Παρίσι

Το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών προσέλκυσε το περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στο Παρίσι, την Sial. Είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια συμμετέχει στην συγκεκριμένη έκθεση, στηρίζοντας 14 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Στην έκθεση δόθηκε η δυνατότητα και στις 14 επιχειρήσεις να προβάλουν τα προϊόντα τους και να έρθουν σε επαφή με εμπόρους από όλο τον κόσμο.

Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής, Κώστα Αποστολόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας & Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Θέμη Χειμάρα και τον Πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας, Γιώργο Κελαϊδίτη.

 

image004

Ο κ. Μπακογιάννης μίλησε για τα προϊόντα της Στερεάς Ελλάδας και τις δυνατότητες συνεργασίας ελληνικών επιχειρήσεων με εμπόρους και επιχειρηματίες από άλλες χώρες.

«Αυτή είναι η πρώτη και σίγουρα όχι η τελευταία φορά που η Περιφέρεια έχει δυναμική παρουσία σε μία τέτοια έκθεση. Είναι μέρος της στρατηγικής που έχουμε προκειμένου να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας για να βγουν στον κόσμο. Με λίγα λόγια προσπαθούμε να ξεκολλήσουμε από την μιζέρια και την εσωστρέφεια και να βρούμε λύσεις σε διεθνές επίπεδο. Τα προϊόντα μας και οι επιχειρήσεις μας πρέπει να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει στην παγκόσμια αγορά και αυτή τη θέση θα την κατακτήσουμε ως ομάδα, με την Περιφέρεια να βρίσκεται δίπλα τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

image003

ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ-Sial