Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.Φθιώτιδας Ευθύμιου Καραΐσκου για την Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

deltio_typou_placeholder

 

Η 3η Δεκεμβρίου  είναι αφιερωμένη στους συνανθρώπους μας με αναπηρία.

Πρόκειται για ανθρώπους, οι οποίοι παρά τις σωματικές και ψυχικές τους ιδιαιτερότητες έχουν ιδιαίτερη δύναμη και θέληση  για ζωή.

             Με αφορμή αυτή την ημέρα μας δίνεται η ευκαιρία, αρχικά να αναλογιστούμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποι μας αλλά και να συζητήσουμε και να αναπτύξουμε πρωτοβουλίες και δράσεις , που θα εξασφαλίζουν καθημερινά την προστασία  από διακρίσεις και την ισότητα ευκαιριών σε όλες τις πτυχές της ζωής τους.

Εάν πράγματι πιστεύουμε σε μια σύγχρονη κοινωνία δικαίου, τότε σίγουρα το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξασφαλίσουμε είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των μελών της κοινωνίας σε όλες τις δημόσιες δραστηριότητες, σε όλα τα δημόσια αγαθά. Δεν πρόκειται απλά και μόνο για ένα ζήτημα κοινωνικής αλληλεγγύης  αλλά και μία υποχρέωση και συνταγματικό καθήκον και της αυτοδιοίκησης και του κράτους.

            Οφείλουμε  να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να αναλογιστούμε τις ευθύνες που μας αναλογούν βάζοντας πρώτα και πάνω απ’ όλα τον άνθρωπο, με ευαισθησία και αίσθημα ευθύνης, αφού στις μέρες μας οι συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες δεν μπορεί παρά να αντιμετωπίζονται ως άτομα με ειδικές  δεξιότητες.

            Δεν έχουμε παρά να δηλώσουμε σύμμαχοι και συμπαραστάτες τους.

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ-ΗΜΕΡΑ-ΑΤΟΜΩΝ-ΜΕ-ΑΝΑΠΗΡΙΑ