Tεχνική σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη την Παρασκευή 7/10/2016

foto_syskepsi_07102016

 

 

   ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Χαλκίδα, 10-10-2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευρεία τεχνική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7/10/2016 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας, Φάνη Σπανού για το έργο «Επισκευή Φθορών Κρηπιδωμάτων Ευβοϊκής Ακτής και επισκευή κρηπιδώσεων των δυο βάθρων πύργων παλαιάς γέφυρας Ευρίπου» που προ ημερών συμβασιοποίησε η Π.Ε. Εύβοιας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Χαλκιδεών κ. Χρήστος Παγώνης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΝΕ κ. Ηλίας Μπουρμάς, ο αντιδήμαρχος έργων κ. Βασίλης Καθαροσπόρης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΧ κ. Μιχάλης Κεράτσας, εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας και τεχνικά στελέχη των φορέων.

Το έργο περιλαμβάνει τρία επίπεδα επεμβάσεων. Το πρώτο αφορά στην κατασκευή δικτύου τριών σειρών μικροπασσάλων από τσιμεντένεμα καθ’ όλο το μήκος του κρηπιδότοιχου μεταξύ της γέφυρας Ευρίπου και του προβλήτα Αγίου Νικολάου. Το δεύτερο  στην αποκατάσταση τεσσάρων σπηλαιώσεων με πλήρωση με σακόλιθους και σκυρόδεμα. Το τρίτο περιλαμβάνει καθαίρεση και ανακατασκευή του προβλήτα Αγίου Νικολάου.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης συζητήθηκαν εκτενώς ο χρόνος και ο τρόπος κατασκευής του έργου, με κύριους άξονες ενδιαφέροντος την άρτια υλοποίηση του φυσικού αντικειμένου, την ασφάλεια των πολιτών και του παραλιακού μετώπου και την ελαχιστοποίηση της όχλησης του κοινού και των παρακείμενων επιχειρήσεων. Συμφωνήθηκε οι εργασίες να αρχίσουν από το νότιο τμήμα (γέφυρα Ευρίπου), μετά τη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και σύμφωνα με προγραμματισμό που θα λαμβάνει υπόψη τις ανωτέρω παραμέτρους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης  Π.Ε. Εύβοιας                                      Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων                               Ο Δ/νων Σύμβουλος της ΟΛΝΕ ΑΕ

         Φάνης Σπανός                                                                            Χρήστος Παγώνης                                                            Ηλίας Μπουρμάς