Αναβάθμιση των υποδομών του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας από την Περιφέρεια

 

Τη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και της Περιφέρειας υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Πρόκειται για συνεργασία που προβλέπει την τεχνική βοήθεια και τον συντονισμό των διαδικασιών από την Περιφέρεια, για τη συντήρηση, την επισκευή αλλά και την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και των υποδομών του ΤΕΙ στη Λαμία, τα Ψαχνά, το Καρπενήσι, την Άμφισσα και τη Θήβα.

 

Το σχέδιο των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, περιλαμβάνει ανακαίνιση αιθουσών, επισκευή και ανακαίνιση εργαστηρίων και χώρων λειτουργίας υπηρεσιών του ΤΕΙ, εγκατάσταση πυρασφάλειας, υγρομόνωση, θερμομόνωση, αντικατάσταση ανελκυστήρων, παρεμβάσεις και διαμόρφωση στους εξωτερικούς χώρους και δημιουργία νέων υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.

 

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους, μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, καθηγητή Πέτρο Λάμψα, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε:

 

«Συνεχίζουμε, όπου και όπως μπορούμε, πολλές φορές πέρα από τις αρμοδιότητές μας, να βοηθάμε όπου και όπως μπορούμε για να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας. Αυτό κάνουμε στην υγεία, αυτό κάνουμε στην Πρόνοια, αλλά και στην παιδεία. Σήμερα υπογράφουμε ένα σύμφωνο συνεργασίας με τα ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας. Ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα με εξαιρετικό έμψυχο υλικό, αλλά με αρκετά προβλήματα στις υποδομές του. Αποφασίσαμε να το στηρίξουμε και να βοηθήσουμε στην συντήρηση και την αναβάθμισή τους. Είμαστε εδώ και θα είμαστε όποτε μας χρειάζονται για να δημιουργούμε υποδομές υψηλού επιπέδου, αυτές που αξίζει κάθε σπουδαστής και κάθε εκπαιδευτικός».