Αλλάζει η εικόνα της πλατείας Αγίων Θεοδώρων στην Κρήνη του Οιδίποδα

 

Την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Θηβαίων υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης. Η σύμβαση, που υπεγράφη και από τον Δήμαρχο Σπύρο Νικολάου, αφορά στην υλοποίηση του έργου ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου της Κρήνης του Οιδίποδα στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων.

 

Πρόκειται για ένα έργο που αναβαθμίζει το χώρο με σκοπό να αλλάξει, μέσω των παρεμβάσεων στην πλατεία, τη συνολική εικόνα της Κρήνης. Το έργο που θα υλοποιηθεί από τον Δήμο Θηβαίων και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις στον φωτισμό, την προσβασιμότητα, την διαμόρφωση του εδάφους, την τοποθέτηση παρτεριών, φύτευση καλλωπιστικών φυτών και δένδρων και εργασίες που θα αναδείξουν ολόκληρη την περιοχή της Κρήνης.

 

«Κάθε γωνιά της Στερεάς Ελλάδας είναι γεμάτη από ιστορία και πολιτισμό. Αυτή είναι η προίκα μας. Η πρόκλησή μας είναι να την διατηρήσουμε και να την αξιοποιήσουμε » τόνισε στις δηλώσεις που έκανε μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης και αναφέρθηκε στο ουσιαστικό περιεχόμενό της που αποτελεί, όπως είπε, συστατικό προόδου και ανάπτυξης μέσα από την στρατηγική συμμαχία της Περιφέρειας με όλους τους δήμους. «Σε κάποιους μπορεί να φαίνεται περίεργο ότι η Περιφέρεια δίνει ιδιαίτερη σημασία στη διαμόρφωση και την αναβάθμιση τέτοιων χώρων. Εμείς, με αυτές τις παρεμβάσεις, έχουμε δει κάτι άλλο. Έχουμε δει την αύξηση των επισκέψεων, την αύξηση των εσόδων και την αλλαγή της εικόνας των πολιτιστικών και ιστορικών χώρων, γιατί μελετήσαμε και σχεδιάσαμε. Συμμαχούμε και υλοποιούμε» Είπε χαρακτηριστικά.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ